WOZ-bezwaar

WOZ-WAARDE, OZB AANSLAG
EN ANDERE BELASTINGEN

Februari is de maand waarin de gemeente eigenaren van woningen, eigenaren van zakelijke panden en huurders van zakelijke panden verrast met een nieuwe waardebepaling van hun panden en met een serie gemeentelijke belastingen.

Belangrijk onderdeel is de waardebepaling van een pand. Dit doet de gemeente (of in onze regio Cocensus namens de gemeente) door te kijken naar een aantal vergelijkbare panden. Zo staat het ook in de wet, de WOZ.


De keuze van deze panden, en de opslag die de gemeente er bovenop doet om de waardestijging van onroerende zaken te verwerken, vormen keuzes die arbitrair (kunnen) zijn en tot grote waardesprongen kunnen leiden. En daarmee tot een te hoge WOZ-aanslag.


Elke € 10.000 die een woning te hoog wordt gewaardeerd kost ongeveer € 10 extra belasting, elk jaar weer. Maar ook de inkomstenbelasting vliegt dan omhoog: elke € 10.000 betekent een bijtelling van € 60 op uw belastbaar inkomen. En als het gaat om een zakelijk pand is de OZB in Beverwijk bijna drie maal zo hoog als die voor woningen, en kost elke € 10.000 extra waarde meer dan € 25 extra OZB.
Jaar in jaar uit.


BEZWAAR MAKEN LOONT

Als u wordt geconfronteerd met een hoge waardestijging van uw pand is het lonend om bezwaar te maken tegen de waardebepaling. Vondelkwartier juristen doet dat al jaren en dat doen we ook graag voor u. Maak via ons  bezwaar en bespaar tot honderden euro's aan OZB en inkomstenbelasting. We brengen hier slechts € 94,50 voor in rekening, een bedrag dat voornamelijk wordt besteed aan het opvragen van externe rapporten.


LET OP: bezwaar maken kan tot en met 9 april 2021. Wees op tijd!